top of page

Koekjes met amandelmeel en nootjes


Koekjes, wie houdt er dan niet van? Ik in elk geval wel! Afgelopen maand mocht ik van Ranobo allemaal leuke producten ontvangen met als hoofdthema amandelen. Daar ging ik dus ongetwijfeld mee aan de slag. Deze koekjes zijn één van de recepten die ik met hun amandelmeel heb gemaakt. Ze zijn lekker luchtig en gezond! Op de achtergrond zie je ook mijn nieuwe doosje van Mepal, de multikom. Deze zijn super voor onderweg zo neem ik in het kleine doosje nu dus mijn notenmix en koekjes mee naar het werk. Het doosje zit goed dicht en zo moet je dus geen bang hebben om een handtas vol rollende snacks te hebben! Wat nemen jullie mee naar het werk als tussendoortje?


Wat heb je nodig voor 9 koekjes?

-2 eieren

-1 eetlepel ahornsiroop

-100 gram amandelmeel

-1 eetlepel bakpoeder

-50 gram nootjes/gedroogde vruchten: ik gebruikte een combinatie van cashewnoten, pecannoten en cranberries


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren samen met de ahornsiroop luchtig. Doe er vervolgens het amandelmeel en bakpoeder bij en klop nog even door. Hak de noten en cranberries fijn en roer onder je koekjesdeeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 9 hoopjes van het deeg. Zet in de oven voor 15 minuten. De koekjes worden niet krokant maar blijven lekker zacht en luchtig. Enjoy


xoxo Shana

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page