top of page

Klassieke gratin

Een echte klassieker als ik denk aan kerst is voor mij toch wel gratin. Ik ging hiervoor aan de slag met de smaakvolle Belgische room van @inex_belgium. Ga jij het maken als onderdeel van jou kerstmenu?

Wat heb je nodig voor 3 personen? -300 ML melk -300 ML slagroom inex -3 teentjes look -2 blaadjes laurier -2 takjes tijm -2 takjes rozemarijn -peper, zout, nootmuskaat -600 gram aardappelen -beetje boter -100 gram emmentaler kaas Hoe maak je het? Doe de melk en slagroom in een steelpannetje samen met de laurier, tijm, rozemarijn en de gepelde/gekneusde look. Kruid het mengsel met peper, zout en nootmuskaat. Warm rustig op en laat de kruiden smaak afgeven maar laat niet koken. Schil ondertussen de aardappelen. Snijd met een mandoline in dunne schijfjes van ongeveer 3mm. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de schijfjes aardappelen dakpansgewijs in de schaal. Zeef het roommengsel zodat de kruiden eruit zijn. Giet daarna het roommengsel over de aardappelen tot ze helemaal onder staan. Zet 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 160 graden. Werk het laatste half uur af met de gemalen kaas. Xoxo Shana

485 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page