
Kladdkaka š¤¤ ik hoor jullie al denken 'ieuw wat is dat'. Maar eigenlijk is dit echt een super lekkere Zweedse chocoladetaart. Ik maakte deze voor de veertiendaagse foodchallenge van @stylishbeeld.inthekitchen En ik moet eerlijk toegeven de taart heeft hier niet lang overleefd. Wat heb je nodig? -200 gram boter -200 gram pure chocolade -4 eieren -250 gram suiker -40 gram bloem Hoe maak je het? š« Smelt de boter samen met de pure chocolade au bain Marie. Doe de suiker, bloem en eieren in een kom en meng met een garde. Voeg er vervolgens het chocolademengsel bij en meng goed. Vet nu een taartbodem in met wat boter en doe het deeg in de vorm. Zet voor 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. De cake mag nog een beetje lopend zijn. Eet direct op met wat bloemsuiker en fruit zoals ik deed of bewaar nog een stukje voor de volgende dag. Tip: ook lekker met ijs en slagroom
Comments