top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Kersentaartje met crumble


Bakken is iets wat ik echt super graag doe. Ik ben telkens op zoek naar nieuwe ideetjes, zo heb ik een hele lijst in mijn gsm staan van alle dingen die ik nog wil maken. Deze kersentaartjes met een crumble bovenop waren er eentje van. Nu bleek dus ook dat ik alle ingrediënten gewoon in huis had, yes! Bakken jullie ook vaak?


Wat heb je nodig voor 4 taartjes?

DEEG+VULLING

-75 gram roomboter

-45 gram poedersuiker

-1 ei

-125 gram bloem

-20 gram amandelmeel

-snuifje zout

-30 kersen

CRUMBLE

-25 gram bloem

-25 gram poedersuiker

-25 gram amandelmeel

-25 gram koude boter


Hoe maak je het?

Begin aan het deeg door de roomboter met de poedersuiker de mixen tot een gladde masse, voeg vervolgens het ei toe en mix verder. Voeg daarna de bloem, amandelmeel en het zout toe en kneed met de hand. Maak er een bol van en verpak in plasticfolie. Laat 1 uur rusten in de ijskast.

Wanneer het deeg voldoende gerust heeft mag je de oven voorverwarmen op 180 graden. Verdeel de deegbol in 4. Vet de vormpjes in en bestrooi met bloem. Rol het deeg uit en leg het in de vormpjes duw aan tot je vormpje mooi gevuld is tot aan het randje. Ontpit de kersen, ik doe dit altijd door de kers op een flesje te zetten en met een rietje of stokje de pit eruit te duwen. Verdeel de kersen in de vormpjes.

Doe nu alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed met je vingers tot een kruimeligdeeg. Verdeel over de vormpjes. Bak de taartjes 20 minuten.


xoxo Shana

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page