Vorig weekend ging ik weer lekker aan de bak. De temperaturen waren gelukkig weer een stuk minder waardoor de oven weer aan mocht! Ik ging voor een koekje met havermout, noten en kersenrécolte. Gaan jullie komend weekend ook bakken?
Wat heb je nodig voor 12-15 koekjes?
-50 gram walnoten
-25 gram amandelen
-25 gram macademianoten
-150 gram havermout
-100 gram amandelmeel
-100 ml gesmolten kokosolie
-2 eetlepels ahornsiroop
-theelepel bakpoeder
-8 eetlepels kersenrécolte van materne
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak de noten helemaal fijn in een foodprocessor. Meng dit met het amandelmeel, havermout en de bakpoeder. Roer goed door elkaar. Smelt ondertussen de kokosolie. Roer vervolgens de kokosolie en ahornsiroop toe en meng goed.
Neem een rechthoekig/vierkant bakblik, bekleed dit met bakpapier. Verdeel 3/4de van het deeg op de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak voor 10 minuten in de oven tot de bovenkant bruin begint te worden.
Haal het uit de oven en verdeel er de récolte over. Verkruimel de rest van het deeg over de confituur en zet voor 40 minuten in de oven. Wordt de bovenkant te bruin, dek dan af met aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Zet daarna even in de ijskast zodat je het makkelijk kan snijden. Snijdt in repen, smakelijk!
xoxo Shana
Comments