Yess, deze kaastaart is spontaan ontstaan met een paar dingen die ik nog in huis had: wafels, confituur en yoghurt. Drie simpele ingrediënten die zo iets lekkers op tafel toveren. Ga jij het proberen?
Wat heb je nodig voor 8 tot 10 stukken? -250 gram vanille wafels -40 gram boter -1kg Griekse yoghurt -150 gram bosbessenconfituur(+een beetje extra voor de afwerking) -3 eetlepels fruitsap -6 blaadjes gelatine -ahornsiroop naar smaak Hoe maak je het? Doe de vanille wafels in de foodprocessor en mix fijn. Smelt de boter en meng onder de kruimels. Duw dit mengsel op de bodem van een springvorm. Ik gebruik voor deze taart eentje van 24 CM diameter. Doe een paar lepels sinaasappelsap in een steelpannetje en warm op. Doe de confituur in een ander steelpannetje en warm ook op. Week in 2 potjes water telkens 3 gelatine blaadjes. Knijp de blaadjes uit en en meng de helft door de confituur en de helft door het fruitsap. Voeg dan aan beide 500 gram yoghurt toe. Stort het mengsel met confituur uit op de bodem en zet een kwartiertje in de diepvriezer. Haal eruit en giet er het witte mengsel op. Druppel er wat confituur over en zet in de koelkast om op te stijven. Ik laat de taart altijd een nachtje opstijven. Xoxo Shana
Comments