top of page

Kaastaart met bosbessen confituur en spritskoeken


De lente is weer in het land, yes! Dat betekend dat er weer veel lekkere zomerse gerechtjes op tafel gezet zullen worden. Te beginnen met deze lekkere kaastaart met bosbessen confituur. Het is een super simpel receptje alleen moet je wel een dagje geduld hebben tot de taart stevig genoeg is. Maar je mag natuurlijk de pannenlikker al wel eens aflekken! Dit lekkere taartje heeft hier alvast niet lang overleefd.


Wat heb je nodig voor 6 tot 8 stukken (kleine springvorm van 19 CM diameter)?

-8 spritskoeken

-20 gram boter

-5 blaadjes gelatine

-150 gram bosbessen confituur van Pur Natur

-500 gram griekse yoghurt

-2 eetlepels ahornsiroop

-afwerking: 150 gram bosbessen en 1 spritskoek om te verkruimelen


Hoe maak je het?

Verkruimel de spritskoeken in een foodprocessor. Indien je dit niet hebt: doe ze in een zakje en verkruimel ze door er met een deegrol op te slaan. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koeken en roer goed. Doe een velletjes bakpapier op de bodem van je springvorm en stort hier de koekjes in uit. Duw goed aan met de achterkant van een lepel. Zet even in de ijskast tot je bovenste laag af is. Leg de gelatinebelaadjes in een kommetje met koud water en laat ze weken. Warm de bosbessenconfituur op in een steelpannetje. Knijp vervolgens de gelatine uit en meng ze bij de confituur. Roer goed zodat ze oplossen. Laat dit eventjes afkoelen. Meng vervolgens de confituur met de yoghurt en de ahornsiroop. Giet dit mengsel in de springvorm en zet in de ijskast tot de volgende dag.

Haal de volgende dag de kaastaart uit de vorm en werk af met verse bosbessen en wat kruimels van een spritskoek, serveren maar!


xoxo Shana

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page