top of page

Kaastaart met aardbei, vlierbloesem en lange vingers


Het aardbeienseizoen is iets waar ik elke keer weer naar uit kijk. Een lekkere kaastaart kon dus zeker niet ontbreken. Ik marineerde de aardbeien in vlierbloesemsiroop wat het net dat tikkeltje anders maakte. Ga jij het ook proberen?


Wat heb je nodig voor een kleine springvorm met diameter 19cm?

-12 boudoirkes/lange vingers of ongeveer 100 gram

-50 gram gesmolten boter

-5 blaadjes gelatine

-150 gram aardbeienconfituur

-500 gram griekse yoghurt

-250 gram aardbeien

-2 eetlepels vlierbloesemsiroop

-nog eens 12 boudoirkes voor de versiering achteraf


Hoe maak je het?

Maal 12 boudoirkes in de foodprocessor fijn. Meng dit met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in een springvorm en duw goed aan met een lepel. Zet in de ijskast. Week de gelatine in koud water. Verwarm ondertussen de aardbeienconfituur in een steelpannetje. Wanneer de gelatine zacht geworden is knijp je deze uit. Roer dit door de warme confituur. Roer vervolgens de confituur door de yoghurt. Giet dit mengsel in de springvorm en zet een nacht in de ijskast. De volgende ochtend verwijder je de kroontjes van de aardbeien en snijd je ze in stukken. Doe ze samen met de vlierbloesemsiroop in een kom. Roer goed en laat minstens een half uurtje marineren op kamertemperatuur. Haal vervolgens de kaastaart uit de springvorm. Zet op een taartstand. Snijd de lange vingers in 2 en zet rond de taart. Vul de bovenkant van de taart met de gemarineerde aardbeien en serveer direct. Smakelijk!


xoxo Shana

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page