Kaaskroketten is hier ongetwijfeld één van mijn favoriete voorgerechtjes. Deze keer maakte ik ze helemaal zelf en amai dit was lekker! Ga jij het ook eens proberen?

Wat heb je nodig? -½ l melk -2 dl groentenbouillon -250 gr emmentaler -100 gr bloem -100 gr boter -6 gelatineblaadjes -50 gr Parmezaan -3 eierdooiers -1 dl room -paneermeel -bloem om te paneren -1 citroen -rucola Hoe maak je het? Smelt de boter in een pot en voeg de bloem toe. Laat even aanbakken tot een roux. Giet er de melk op en blijf roeren zodat je geen klonters krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet de saus op een laag vuur, ze mag niet meer koken. Voeg de groentenbouillon toe, doe de kaas erbij en blijf goed roeren. Doe er de geweekte gelatine bij. Doe room en dooiers in een potje en klop los. Voeg deze bij het mengsel. Vet de schotel in en stort de kaasmassa erin. Zet een nacht in de koelkast. Snij de kaasmassa in gelijke vierkanten. Zet 3 schalen klaar: bloem, losgeklopte eigelen en paneermeel. Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan eigeel en vervolgens paneermeel. Daarna dubbel paneren, opnieuw door het eigeel en het paneermeel. Zet de friteuse op 180° en leg voorzichtig 4 kroketten in het mandje. Niet meer dan 4, want anders koelt het vet te snel af. Bak gedurende ongeveer 4 minuten tot ze komen bovendrijven. Serveer met een partje citroen en wat rucola. Xoxo Shana
Comments