top of page

Italiaanse couscous


Restjes opgebruiken, dat moet ik wekelijks inplannen. Ik ben namelijk het type kok dat graag elke dag iets nieuws maakt en hiervoor het liefst verse groenten gebruikt. Het gebeurt dus veel te vaak dat een restje hier in de diepvriezer beland en er voor heel lange tijd niet meer uitkomt. Zo had ik nog een zak 'italiaans groentepannetje' van de Lidl in de diepvriezer. Daar maakte ik deze snelle couscous mee. Hebben jullie het groentepannetje van de lidl al eens geprobeerd?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-100 gram couscous

-1bouillonblokje

-160 ml kokend water

-350 gram groenten 'italiaans groentepannetje'

-1 eetlepel tomatenpuree


Hoe maak je het?

Doe de couscous in een kom, verkruimel er het bouillonblokje over en overgiet met kokend water. Laat de couscous 10 minuten wellen tot al het vocht opgenomen is.

Doe de groenten in een pot en laat 10 minuten koken zodat al het vocht verdampt. Of bereid in de microgolfoven (zie verpakking). Als laatste voeg je een eetlepel tomatenpuree toe. Zelf voegde ik ook nog een scheut water toe zodat de tomatenpuree een tomatensausje werd. Roer de couscous los en meng onder de groenten. Een snel en makkelijk vegetarisch gerechtje, smakelijk!


xoxo Shana

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page