top of page

Ijstaart met bosvruchten, chocolade en pistachenootjes

Deze ijstaart met bosvruchten en chocolade is geweldig om te maken en een feest om te eten! Het romige vanille-ijs wordt afgewisseld door laagjes bosvruchten en knapperige chocolade. Het ijs maak je zelf, maar geen schrik! Het is namelijk echt heel makkelijk en je hebt geen ijsmachine nodig!

Wat heb je nodig? -1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 ml) -500 ml slagroom -½ vanillestokje, het merg -250 gram bosvruchten diepvriezer -250 gram pure chocolade -afwerking: verse bosvruchten, munt en pistachenootjes Hoe maak je het? Bekleed een cakevorm van 25 centimeter met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen. Doe de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanillemerg in een kom en klop dit tot een romig geheel, tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft. Smelt ondertussen de chocolade au bain Marie. Is hij te dik? Voeg dan een lepeltje kokosolie toe zodat je hem straks beter kan verdelen in de ijsstronk. Doe de bosvruchten in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten zacht koken en mix dan glad met een staafmixer. Verdeel een dun laagje van het roommengsel over de bodem van de vorm en strijk dit glad. Sprenkel daar met een lepel wat gesmolten chocoladesaus en bosvruchtencoulis over. Schep daar weer voorzichtig een dun laagje van het roommengsel op en strijk weer glad. Ga zo door tot de vorm vol zit. Houd van beide sauzen wat over voor de garnering tijdens het serveren. Klap het overhangende plasticfolie naar binnen en zet de vorm minimaal 1 nacht in de vriezer. Haal uit net voor het serveren. Warm de resterende chocoladesaus en coulis kort op en werk hier de stronk mee af. Leg er dan rijkelijk fruit, munt en pistachenootjes op. Enjoy! Xoxo Shana

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page