top of page

Havermoutkoekjes


Voor de veertiendaagse foodchallenge van @stylishbeeld.inthekitchen maakte ik deze havermoutkoekjes. Meestal kan ik mijn vriend nooit overtuigen om een baksel van mij te proeven. Meestal omdat het volgens hem te gezond is en hij dit dus niet zou lusten. Maar deze keer waagde hij toch zijn kans en ja ze vielen wonder boven wonder in de smaak! Het receptje is er eentje van Culy maar ik verminderde de hoeveelheid suiker wel, ik deel het hieronder even.


Wat heb je nodig?

-120 gram havermout

-50 gram boter

-90 gram kristalsuiker

-1 ei

-1 eetlepel bloem

-1 koffielepel bakpoeder

-150 gram pure chocolade

-een snufje zout


Hoe maak je het?

meng de havermout, gesmolten boter, kristalsuiker en het ei onder elkaar. Ik deed dit met een lepel.

Voeg vervolgens de bloem, het zout en de bakpoeder toe en meng goed.

Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Rol nu bolletjes van het deeg. Maak ongeveer een 20tal bolletjes ter grootte van een eurostuk. Leg ze op de bakplaat, ver genoeg van elkaar! Druk ze met een vork een beetje plat.

Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Smelt vervolgens de pure chocolade au bain marie. Besmeer de onderkant van 1 koekje met chocolade en plak er een ander koekje tegen. Doe dit voor alles koekjes. Leg ze even in de ijskast zodat de chocolade kan uitharden.


TIP: heb je niet genoeg chocolade? Niet getreurd, de koekjes zijn zonder ook prima te eten :)


xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page