top of page

Haverkoeken

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Haverkoeken, iets wat ik al lang wou maken. De meeste recepten die ik al uit probeerde waren zachte koekjes. Maar met dit recept heb je een iets harder koekje. Als suikervervanger ging ik voor sugarly, heerlijk en geen rare nasmaak! Om een extra bite te hebben in het koekje voegde ik de rozijnen en pitten van Ranobo toe. Wat is het laatste dat jullie gebakken hebben?


Wat heb je nodig voor 9 koeken?

-100 gram havermout

-100 gram bloem

-theelepel bakpoeder

-2 eieren

-75 gram roomboter

-50 gram sugarly (canderel)

-50 gram blauwe rozijnen

-50 gram zonnebloempitten


Hoe maak je het?

Smelt de boter. Meng in een kom de bloem, havermout, bakpoeder en sugarly onder elkaar. Roer er vervolgens de gesmolten boter en de eieren onder. Als laatste meng je de zonnebloempitten en rozijnen onder het deeg. Zijn de rozijnen te groot? snijdt ze dan in kleinere stukken. Schep 9 deegbolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.


xoxo Shana


Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page