Glasnoedelwok
- Shana Vanhoof
- 31 okt 2019
- 1 minuten om te lezen

Mijn wokpan komt hier wekelijks uit de kast. Deze keer maakte ik een vegetarische wok met rode ui, look, rode peper, gember, lente-ui, sojascheuten, pindanoten en glasnoedels. Het gerecht was na 15 minuten klaar, ideaal dus voor na het werk! Wat zijn jullie favoriete ingrediënten bij het wokken? Wat heb je nodig?🌶️ -200 gram glasnoedels -rode ui -teentje look -half pepertje -stukje gember (ongeveer 5cm) -bussel lente-ui -pindanoten -sap van een halve limoen
-ketjap, sojasaus, ahornsiroop -250 gram sojascheuten Hoe maak je het?🍜 Kook water en dompel de noedels onder. Laat een vijftal minuten staan. Pel de ui, look en gember. Snijdt nu de rode ui, look, half pepertje en gember heel fijn. Stoof aan in de wok met wat olie. Snijdt ondertussen de lente-ui in ringetjes en hak de pindanoten fijn. Doe de noedels bij in de wok en meng goed. Doe er vervolgens het limoensap, twee eetlepels ketjap, twee eetlepels sojasaus en twee eetlepels ahornsiroop bij. Meng nog eens en proef, kruid bij indien nodig. Als laatste voeg je de sojascheuten toe, deze laat je een 2tal minuten mee garen. Serveer met de fijngesneden lente-ui en de pindanoten. Enjoy 😘
Comments