top of page

Gingerbread trifle

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Deze feestelijke Gingerbread Trifle is het ultieme kerstdessert: een perfecte combinatie van smaak, textuur en presentatie. Het recept is heel eenvoudig en snel klaar! Laagjes kruidige gingerbreadcake, fluweelzachte vanillecustard, luchtige slagroom, de zoete speculaaspasta en een vleugje gezouten caramel zorgen voor een indrukwekkend toetje. Misschien wordt deze parel wel jou smaakvolle afsluiter van één van de komende feesten?

Wat heb je nodig voor 6 porties?

-1 pak peperkoek

-4 potjes kant en klare vanillepudding of maak je pudding zelf

-250 ml slagroom

-30 gram poedersuiker

-scheutje vanille extract

-3 eetlepels speculaaspasta

-gezouten caramel saus


Hoe maak je het?

Afhankelijk van welke glaasjes je gebruikt dat formaat peperkoek moet je uitsteken. Ik gebruikte per glas 2 rondjes peperkoek en 1 mannetje ter afwerking.

Klop de slagroom samen met de vanille en het poedersuiker stijf.

Verwarm de speculaaspasta kort voor 30 seconden in de magnetron tot hij goed vloeibaar is. Meng er dan de helft van de pudding onder.

Vul nu de glaasjes. Begin met een stukje peperkoek, dan een laag slagroom, caramel, peperkoek gewone pudding, caramel, slagroom en als laatste nog een beetje speculaaspudding. Werk af met het mannetje. Herhaal voor alle glaasjes.


Tip: krijg je het mannetje niet uit de peperkoek doe dan zoals mij en steek enkel het bovenlichaam uit. De rest zie je namelijk toch niet!


Xoxo Shana

Commentaires


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page