top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Gingerbread koekjes met glazuur


Deze koekjes met gember, kaneel en siroop zijn voor mij echte herfstkoekjes. De smaken doen mij direct aan dit seizoen denken. Ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Door de glazuur krijg je toch nog dat tikkeltje extra.


Wat heb je nodig?

-2 eieren

-3 eetlepels luikse siroop

-300 gram bloem

-theelepel bakpoeder

-theelepel gemberpoeder

-theelepel kaneel

-100 gram koude roomboter

-100 gram sukrin gold suikervervanger

GLAZUUR -1 eiwit

-theelepel citroensap

-150 gram poedersuiker

-afwerking:sprinkles


Hoe maak je het?

Zeef de bloem, bakpoeder, gemberpoeder en kaneel in een ruime kom. Kneed er met de hand de blokjes koude boter onder. Klop de eieren met de siroop los. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en giet er dan de helft van het eimengsel in. Kneed met de handen tot een samenhangend geheel. Het deeg mag niet plakken. Kijk dus of je de rest van het eimengsel nog moet toevoegen. Voeg eventueel extra bloem toe indien nodig. Maak een bol van het deeg en laat een half uur in de ijskast rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrooi je werkblad met loem. Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek er met vormpjes figuurtjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Doe het eiwit in een kom met het citroensap. Mix met deeghaken. Voeg 2 eetlepels poedersuiker per keer toe. Blijf kloppen tot je een dik en romig geheel hebt. Zet kort 5 minuten in de ijskast als het nog te lopend is. Bestrijk dan de koekjes met het glazuur en versier met sprinkles.


xoxo Shana

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tarte tatin

Comments


bottom of page