top of page

Gevulde schelpen met ricottavulling en tomatensaus

Dit receptje is er sowieso eentje uit de categorie 'smaakt beter dan het eruit ziet'. Op een bodem van goed gekruide tomatensaus legde ik gevulde schelpen. De vulling van de schelpen was een combinatie van ricotta, basilicum en geroosterde paprika's. Echt mega lekker en kei simpel om te maken!

Wat heb je nodig voor 2 personen? -250 gram pastaschelpen -1 ajuin -2 teentjes look -1 blik mutti polpa basilicum -1 potje ricotta -1 gegrilde paprika -10 blaadjes basilicum -3 eetlepels pijnboompitten -handje geraspte parmezaan Hoe maak je het? Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water. Doe dit een paar minuten minder lang dan normaal want ze garen nog verder in de oven. Giet ze af en leg op een vel keukenpapier om af te koelen. Snijd de ajuin en look fijn en stoof glazig. Voeg daarna de mutti toe en laat tien minuten koken. Breng op smaak. Doe de ricotta met de gegrilde paprika en basilicum in een blender en mix glad. Kruid nog met peper en zout en roer er de pijnboompitten door. Neem een ovenschaal en doe hier alle tomatensaus in. Vul vervolgens de schelpen met het ricottamengsel en leg op de tomatensaus. Wanneer de schaal vol is werk je af met de Parmezaanse kaas. Zet nog 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Smakelijk! Xoxo Shana


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page