Een lekker en vegetarisch gerechtje, dat zijn deze gevulde puntpaprika's zeker wel. Ik vulde ze met quinoa, rode ui, kerstomaatjes, lente-ui en werkte af met wat mozzarella. Super lekker en simpel om te maken!
Wat heb je nodig voor 2 personen? -2 zoete puntpaprika -150 gram quinoa -bouillonblokje -6 theelepels groene pesto -8 kerstomaatjes -2 lente ui -halve rode ui -buffel mozzarella Hoe maak je het? Snijd de zoete puntpaprika’s overlangs in twee. Hou het decoratief en laat het groene steeltje eraan vast zitten. Verwijder de zaadjes en leg de paprika's in een ovenschaal. Druppel er een beetje olijfolie over en stop ze gedurend 10 minuten in de oven van 200 °C, tot ze zachter zijn, maar nog knapperig. Spoel de quinoa af in een vergietje om de bittere smaak weg te krijgen. Doe de quinoa in een steelpannetje met dubbel zoveel water. Breng aan de kook samen met één bouillonblokje. Snijd de rode ui in halve ringen, de kerstomaatjes in twee en de lente ui in ringetjes. Als de quinoa klaar is meng je er de lente-ui, tomaatjes en rode ui onder. Kruid bij indien nodig. Vul er de puntpaprika's mee als ze uit de oven komen. Werk af met stukjes mozzarella en zet nog kort onder de grill. Xoxo Shana
Opmerkingen