Het is al weer een jaartje geleden dat ik het recept deelde van een aardbeien galette. Tijd dus om eens een andere variant te maken! Ik ging deze keer aan de slag met nectarine en amai wat was dit lekker!
Wat heb je nodig?
-200 gram bloem
-120 gram ongezouten boter
-40 gram kristalsuiker+ eetlepel extra voor afwerking korst
-30 ml ijswater
-3 nectarines
-3 eetlepels abrikozen confituur
-1 eigeel
-amandelschilfers
Hoe maak je het?
Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het ijswater toe tot je een mooie bol kan maken van het deeg. Doe het deeg in plasticfolie en leg een half uurtje in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Neem een vel bakpapier en leg hier de bol deeg op. Bebloem je deegroller. Rol het deeg uit op het bakpapier. Rol uit tot een mooie ronde, dit moet niet perfect rond zijn.
Besmeer het deeg met de confituur. Laat 3 cm van de rand vrij. Snijd elke nectarine in8 partjes en beleg het deeg ermee. Vouw de rand naar binnen. Besmeer de rand met losgeklopt eigeel met een scheutje water. Bestrooi met amandelschilfers en wat kristalsuiker. Zet in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. Haal uit de oven en eet direct warm op of laat afkoelen. Tip: lekker met wat vanilleijs of met wat griekse yoghurt!
xoxo Shana
Comments