Een feestelijke tiramisu was het laatste onderdeel van mijn kerstmenu. Deze tiramisu werd gemaakt met bramen, bosbessen en frambozen. Ook werden de boudoirs ingesmeerd met confituur voor een extra verrassend effect wanneer je aan de koekjes komt.
Wat heb je nodig voor 6 tot 8 personen?
-10 boudoirs
-4 eetlepels viervruchten confituur
-4 eigelen
-500 gram mascarpone
-250 ml slagroom
-50 gram suiker
-garnering: bosbessen, frambozen, bramen, munt, geraspte witte chocolade
Hoe maak je het?
Mix de suiker met de eigelen tot een egale witte massa. Voeg vervolgens de mascarpone toe en en meng onder elkaar. Klop de slagroom met de suiker stijf en meng deze onder het mascarponemengsel. Neem een schaal. Leg de boudoirs hierin. Besmeer deze met de confituur. Verdeel het mascarponemengsel over de boudoirs. Rasp er wat witte chocolade over en werk af met het fruit en wat blaadjes munt.
xoxo Shana
Commentaires