Een tijdje geleden kocht ik minitaartvormpjes. Ik wou al een hele tijd eens iets anders maken dan een kaastaart of een cake. Daarom ben ik dus ook gaan experimenteren met fruittaartjes. En ik moet eerlijk toegeven, het was een geslaagde eerste poging. Bakken jullie ook graag?
Wat heb je nodig voor 6 taartjes?
DEEG
-180 gram koude boter
-300 gram bloem
-100 gram suiker
-1 ei
-1 eetlepel cacaopoeder
VULLING
-1 zakje vanillepoeder (voor pudding van impérial)
-750 ml melk
-75 gram suiker
-afwerking: fruit naar keuze
Hoe maak je het?
Doe de bloem, suiker, cacaopoeder, het ei en de koude boter in een kom en meng met een mixer tot een kruimeligdeeg. Maak er vervolgens een bal van en pak in in plasticfolie. Leg voor minstens 30 minuten in de ijskast.
Doe wat melk in een tas, los het poeder er in op. Roer tot alle klonters opgelost zijn.
Voeg de suiker aan de rest van de melk toe en breng in een steelpannetje aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend het puddingpoeder toe. Laat vervolgens nog 1 minuut koken. Laat de pudding afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Duw er vervolgens het deeg in. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Vul de taartjes vervolgens emt wat vanillepudding en werk af met fruit naar keuze.
xoxo Shana
Comments