top of page

Foe Yong Hai (chinees ei met tomatensaus)

Een klassieker uit de chinese keuken is toch wel foe yong hai of in verstaanbaar Nederlands: ei met tomatensaus. Het is sowieso een grote favoriet van mij en het is ook nog eens snel klaar. Eet jij het ook graag? Met mijn receptje staat het nu op 1,2,3 op tafel!

Wat heb je nodig? -225ml Passat -225ml water -50 gram zusto -2cm gember -1 teentje look -2 eetlepels azijn -peper zout -50 gram prei -60 gram rode paprika -90 gram champignons -6 eieren Hoe maak je het? Pers een teentje look en rasp het stukje gember. Doe dit in een steelpannetje en stoof kort aan in wat olie. Voeg dan de passata, water, azijn en zusto toe en breng aan de kook. Laat inkoken. Indien nodig kan je de saus binden met wat maizena. Snij de prei, paprika en champignons fijn. Doe de eieren in een kom en klop los met een vork. Voeg peper, zout en de groenten toe. Verwarm wat boter in een pan en doe er het eimengsel in. Bak aan en ga er geregeld met je spatel door zodat je grote stukken krijgt. Serveer met wat rijst en de tomatensaus. Xoxo Shana

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page