top of page

Fetaroomkaasdip met tomaatjes uit de oven


Ik ben dol op aperitieven. Sinds de coronatijd misschien nog net iets meer. Doordat we minder met vrienden en familie kunnen afspreken maken we het extra gezellig in ons kot. Wij houden daarom vaak een spelletjes avond met z'n twee en daar hoort natuurlijk lekkers bij. Zo ontstond ook deze dip tijdens één van onze vele gamenights. Spelen jullie nu ook meer spelletjes dan een jaar geleden?


Wat heb je nodig?

-20 kerstomaatjes

-oregano, basilicum, peterselie

-olijfolie

-250 gram fetakaas

-200 gram roomkaas

-eetlepel honing

-zeste van 1 citroen

-sap van een halve citroen


Hoe maak je het?

Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal, bestrooi met de gedroogde kruiden en overgiet rijkelijk met olijfolie. Meng alles goed onder elkaar en zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Doe ondertussen de feta, roomkaas, eetlepel honing, citroen sap en de zeste van de citroen in de blender en mix tot een egale massa. kruid bij indien nodig. Doe de dip in een kom. Wanneer de kerstomaten klaar zijn schep je ze bovenop de dipsaus samen met de olie. Ik serveerde het met vers gemaakt naanbrood. Enjoy!


xoxo Shana

331 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page