top of page

Every


Een tijdje geleden werd ik door Every benaderd met de vraag of ik hun diepvriesmaaltijden eens wou uitproberen. Ja was natuurlijk direct mijn antwoord. Waarom hoor ik je al denken. Ook als foodblogger gebeurt het geregeld wel eens dat ik geen tijd of zin heb om te koken. Vaak grijp ik dan naar een snelle, minder voedzame maaltijd. Maar dankzij Every is dat nu gelukkig verleden tijd voor mij.


Bij Every willen ze een nieuwe kijk geven op gezond kwaliteitsvoedsel door je de mogelijkheid te geven ervan te genieten in je huis of op kantoor. Velen van ons zijn voortdurend onderweg en hebben vaak weinig tijd om aan de maaltijd te besteden. Het gevolg: we kiezen voor snelle, minder voedzame opties, die vaak duur zijn of gewoon niet lekker. En dan hebben ze ook nog eens een negatieve invloed op ons welzijn of het milieu.De oprichters, Benjamin en Casimir, zijn al hun leven lang vrienden. Ze hebben een passie voor eten en zijn creatief begaafd. Ook zij waren vaak gefrustreerd omdat ze in hun drukke agenda geen tijd konden vinden voor praktische, evenwichtige voeding. Actieve, drukke dagen (en laten we eerlijk zijn, dat is zo'n beetje elke dag), maken nog duidelijker hoe belangrijk onze voedselkeuzes zijn. Immers, wat we in ons lichaam stoppen, voedt ons. En als onze brandstof niet geweldig is, hoe kunnen we dan verwachten dat wij geweldig zijn? Benjamin en Casimir waren ervan overtuigd dat er een oplossing was. Eentje zonder compromissen, maar met een product dat alles biedt: voedzaam, handig en duurzaam voedsel dat gemakkelijk kan worden genoten - door iedereen.. En zo werd het concept Every. geboren. Elk gerecht is een uiting van deze idealen. Zij maken heerlijk voedsel van zorgvuldig geselecteerde, plantaardige ingrediënten en houden het vers, dankzij shock-bevriezen. Al de gerechten worden direct bij jou aan de deur geleverd en staan binnen 10 minuten op tafel. Het enige wat jij hoeft te doen, is ze opwarmen en genieten. Feel Good Food, gemakkelijk en zonder moeite - the Every. way.


7 waarden van Every


-Nutritious: De ingrediënten worden binnen enkele minuten tot -40 °C afgekoeld. Daardoor ontstaan kleine ijskristallen tussen de celwanden; die kristallen zijn veel kleiner dan de kristallen die zich vormen in een gewone huishouddiepvries. Op die manier blijven textuur, smaak én voedingsstoffen optimaal behouden en blijven de producten langer goed.

-Delicious: Voor een ultieme smaakervaring gebruiken ze alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Afhankelijk van het ingrediënt, kiezen ze altijd de knapperigste, fijnste of romigste optie die we kunnen vinden!

-No additives: Ze koken precies zoals je het thuis zou doen. We gebruiken dus geen E-nummers, toegevoegde smaakstoffen, smaakversterkers, emulgatoren of stabilisatoren, conserveermiddelen, kleurstoffen, chemisch gemodificeerd zetmeel of gehydrogeneerde vetten.

-Biodiversity Preservation: De leveranciers werken volgens de principes van de biologische landbouw, met inbegrip van vruchtwisseling, om een optimale bodemgezondheid en vruchtbaarheid te garanderen. Hierdoor zijn er aanzienlijk minder pesticiden nodig: ze aanvaarden alleen ingrediënten met een pesticidengebruik dat lager is dan ⅓ van de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid. Ze ondersteunen het behoud van biodiversiteit, evenals de zorg voor en ontwikkeling van natuurlijke leefomgevingen. Dit komt tot uiting in de kwaliteit en smaak van onze gerechten, omdat de beste ingrediënten uit een gezonde omgeving komen.

-Rigorous Standards: De boeren moeten zich aan strikte normen houden en worden regelmatig geïnspecteerd. Bovendien nemen zij de verantwoordelijkheid voor de arbeidsomstandigheden ter plaatse bij grondstoffen die uit landen komen die niet produceren volgens EU-normen. Al de leveranciers, die in zogenaamde risicolanden produceren, moeten een sociale audit laten uitvoeren door een onafhankelijke derde partij. Deze controleert de arbeidsomstandigheden ter plaatse op kinderarbeid, mensenhandel en andere arbeidsrecht- en mensenrechtenschendingen.

-Life Cylcle Ananlysis: Ze volgen de uitstoot van de boerderij tot de tafel. De meting van onze CO2-voetafdruk begint bij de teelt en levering van de grondstoffen, gaat verder door het productieproces, verpakking en verzending, naar het verbruik van consument waarbij opslag en opwarming van de producten wordt meegenomen, en eindigt met het afwassen van borden en pannen. Ze hebben dus een totaalbeeld en kunnen daar verbeteringen doorvoeren waar ze de grootste positieve impact op het milieu hebben.

-Packaging Excellence: Dankzij de verpakkingsoplossingen kunnen ze belangrijke resources beschermen. Het doel is om zo min mogelijk verpakking te gebruiken en tegelijkertijd de voedselveiligheid van de producten te garanderen. Het merendeel van de verpakkingen bestaat uit karton en andere duurzame grondstoffen: de verpakking van de bowls, smoothies, brood, porridges en rawcakes bestaan ​​uit karton met een PE-coating van > 5%, dat kan worden gerecycled met afvalpapier. De isolerende mat in de bezorgdozen is van hennep.


Wat zijn nu mijn bevindingen?


Toen de pakketjes toekwamen was ik alvast aangenaam verrast toen ik zag dat ze niet in plastic ingepakt waren. Wanneer je een maaltijd opent zit die dan ook gewoon in het karton dus je hebt echt wel weinig afval.


Het bereiden van de maaltijden vond ik ook super eenvoudig. Zo kan je kiezen voor de magnetron of voor een pan op het vuur. Zelf maakte ik de maaltijd altijd op het vuur klaar. Zo deed ik een klein beetje olie in de pan. Daarna ging er de inhoud van de doos bij en na 8 tot 10 minuten stoven kan je aanschuiven.


De maaltijden zelf vond ik echt super lekker. Het gebeurt zelden dat ik vind dat opwarmmaaltijden goed gekruid zijn maar amai bij Every kunnen ze er wat van. De gerechtjes zitten stuk voor stuk boordevol smaak. Tot nu toe heb ik hier alvast 3 favorieten namelijk: pumpkin pasta, naked taco en golden curry.

Wil je meer weten over de voedingswaarden? Die kan je per gerecht terugvinden op hun website.


Naast de warme maaltijd bowls, die ik heb geprobeerd, kan je bij every nog veel meer bestellen. Zo verkopen ze ook soepen, smoothiebowls, havermoutpap, raw cakes, shots en brood.


Mijn leven werd alvast weer een stukje vereenvoudigd door deze lekkere maaltijden. Vanaf nu kies ik dus bewust voor deze gezonde opwarmmaaltijd en zeg vaarwel tegen de snelle, minder voedzame opties.


Wil jij ook eens iets bestellen?

Met de code everyshanavanhoof10 krijg je nu 10 procent korting op jou bestelling.


Xoxo Shana

154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page