Een lekkere chocolademousse is toch echt het perfecte dessertje of niet dan? Maar wil je voor aanstaande kerst toch eens iets anders doen dan de klassieker, ga dan eens voor deze dubbele chocolademousse.
Wat heb je nodig voor 6 personen? -240 ML slagroom -100 gram pure chocolade -100 gram witte chocolade -nog eens 240 ML slagroom -optioneel: nog 100 ML slagroom voor de afwerking en 1 zakje vanillesuiker Hoe maak je het? Verwarm 240ml slagroom in een steelpannetje. Hak de pure chocolade fijn en doe in een kom. Hak de witte chocolade fijn en doe in een tweede kom. Verdeel de warme room gelijkmatig over beide kommen en roer goed zodat de chocolade helemaal gesmolten is. Zet aan de kant en laat wat afkoelen. Klop ondertussen 240ml slagroom stijf. Verdeel dit dan over 2 kommen. Giet de pure chocolade rustig bij de slagroom terwijl je voortdurend blijft mixen. Herhaal dit met de tweede kom en de witte chocolade. Vul nu de glaasjes met een laag witte chocolademousse met daarbovenop de pure chocomousse. Wil je wat extra afwerking? Klop dan nog 100ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en werk hier de glaasjes mee af. Enjoy! Xoxo Shana
Comments