Dubai chocolade cupcakes
- Shana Vanhoof
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen
Wist je dat @theoriginalgreenpan.eu een nieuwe lijn bakeware heeft? Ik ging er mee aan de slag en maakte deze heerlijke Dubai Chocolade cupcakes. In de cupcakes verwerkte ik stukjes @rittersport pistachio. Afwerken deed ik met een heerlijke pistache roomkaascrème. Een must try als je het mij vraagt! Ga jij het proberen?
Wat heb je nodig? (6 cupcakes)
CUPCAKES
-120 g bloem
-30 g cacaopoeder
-120 g suiker
-1 tl bakpoeder
-½ tl baksoda
-snuf zout
-1 ei
-120 ml melk
-60 ml zonnebloemolie
-1 tl vanille-extract
-80 g Ritter Sport Pistachio, in kleine stukjes gehakt
PISTACHE ROOMKAASCRÈME
-100 g roomkaas (op kamertemperatuur)
-60 ml slagroom
-2 el pistachepasta
-40 g poedersuiker
-snufje zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 °C hetelucht.
Meng bloem, cacao, suiker, bakpoeder, baksoda en zout.
Klop ei, melk, olie en vanille erdoor tot een glad beslag.
Spatel de stukjes Ritter Pistachio er voorzichtig onder.
Verdeel in cupcakevormpjes (± ¾ vol). Bak 18–20 min. Laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom zacht stijf.
Meng roomkaas met poedersuiker, pistachepasta en zout tot glad.
Spatel de slagroom er voorzichtig door.
Spuit of smeer de pistachecrème op de afgekoelde cupcakes
Werk af met extra gehakte pistachenootjes en een klein stukje Ritter Pistachio bovenop.
Tip: Voor stevigere crème: zet 20–30 min in de koelkast
Xoxo Shana






Opmerkingen