top of page

Dubai chocolade cupcakes

Wist je dat @theoriginalgreenpan.eu een nieuwe lijn bakeware heeft? Ik ging er mee aan de slag en maakte deze heerlijke Dubai Chocolade cupcakes. In de cupcakes verwerkte ik stukjes @rittersport pistachio. Afwerken deed ik met een heerlijke pistache roomkaascrème. Een must try als je het mij vraagt! Ga jij het proberen?


Wat heb je nodig? (6 cupcakes)

CUPCAKES

-120 g bloem

-30 g cacaopoeder

-120 g suiker

-1 tl bakpoeder

-½ tl baksoda

-snuf zout

-1 ei

-120 ml melk

-60 ml zonnebloemolie

-1 tl vanille-extract

-80 g Ritter Sport Pistachio, in kleine stukjes gehakt

PISTACHE ROOMKAASCRÈME

-100 g roomkaas (op kamertemperatuur)

-60 ml slagroom

-2 el pistachepasta

-40 g poedersuiker

-snufje zout


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 °C hetelucht.

Meng bloem, cacao, suiker, bakpoeder, baksoda en zout.

Klop ei, melk, olie en vanille erdoor tot een glad beslag.

Spatel de stukjes Ritter Pistachio er voorzichtig onder.

Verdeel in cupcakevormpjes (± ¾ vol). Bak 18–20 min. Laat volledig afkoelen.


Klop de slagroom zacht stijf.

Meng roomkaas met poedersuiker, pistachepasta en zout tot glad.

Spatel de slagroom er voorzichtig door.


Spuit of smeer de pistachecrème op de afgekoelde cupcakes

Werk af met extra gehakte pistachenootjes en een klein stukje Ritter Pistachio bovenop.


Tip: Voor stevigere crème: zet 20–30 min in de koelkast


Xoxo Shana

Opmerkingen


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page