top of page

Drgon eyes met surimi


Dragon eyes 🤩🤤 als je mij vraagt wat mijn lievelings sushi is is mijn antwoord altijd dragon eyes. De rol wordt aan de buitenzijde gefrituurd waardoor ze nog lekker warm zijn vanbinnen en daar houd ik van! Jullie ook?

Wat heb je nodig voor 2 personen?

-5 norivellen

-250 gr sushirijst

-350 ml water

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel zout

-1 theelepel kristalsuiker

-1 avocado

-surimistaafjes

-komkommer

-sojasaus, wasabi

-2 eieren

-paar lepels bloem

-paar lepels panko

-ik werkte ze bovenop af met srirachamayonaise en sesamzaadjes


Hoe maak je het? 🍣

Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat 10 minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm nu de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat afkoelen.

Wanneer de rijst afgekoeld is kan je de rollen gaan maken. Neem een norivel, leg dit met de ruwe zijde naar boven op het bamboematje. Bedek voor 2/3de met een dun laagje rijst. Leg er een rijtje surimi, komkommer en avocado op en rol dicht. Herhaal met alle norivellen.

Tip: om het laatste stukje Nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, deze werken als lijm.

Vervolgens maak je het krokante laagje rondom de sushirol. Rol hem eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en als laatste door de panko. Nu kan je je sushi frituren. Wanneer ze mooi bruin gebakken zijn haal je ze uit het vet en laat je ze even uitlekken. Snijdt nu de rollen in 8.

Tip:gebruik een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Serveer met sojasaus, wasabi of net zoals ik met wat spicy srirachamayonaise. Enjoy😘


xoxo Shana

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page