Dadels met spek, een klassieker als ik denk aan hapjes. Ze zijn altijd snel op en zijn hartig maar ook ineens zoet. Door de spek hebben ze een krokante toets en de geitenkaas maakt het dan weer zacht en romig. Een perfecte combo dus? Voor mij dus een ideaal aperitiefhapje. Zijn jullie er ook zot van?
Wat heb je nodig voor 16 hapjes?
-16 dadels
-smeerbare geitenkaas (ik gebruikte de geitenkaas spread van Bettine)
-8 reepjes ontbijtspek
Hoe maak je het?
Zet een pan op het vuur en leg de plakjes spek er eventjes in. Ze moeten niet bruin en krokant worden maar glazig, zo kan je ze makkelijk wikkelen.
Zet de oven op grillstand.
Snijd de dadels half open en vul met de geitenkaas.
Snijd de plakjes spek in 2 zodat je 2 dunnere repen krijgt. Wikkel rond elke dadel nu 1 reepje spek.
Leg de dadels op een bakplaat en zet voor ongeveer 5 minuten onder de grill zodat het spek kleurt en krokant wordt. Voor de vegetariërs: deze dadels zijn ook lekker zonder spek! Enjoy
xoxo Shana
Kommentare