top of page

Crème brûlée cheesecakejes

De combinatie van crème brûlée en cheesecake in één taartje, beter kan niet! Een topper van een recept dat hier nog vaak op tafel zal komen.



Wat heb je nodig voor 12 kleine taartjes?

Bodem

-250 g Maria koekjes

-60 g gesmolten boter

-1 snuif zout

Vulling

-600 g roomkaas

-90 g fijne suiker

-Merg van 1 vanillestok

-1 kl vanille-essence

-3 eieren

-150 ml room 40%

Afwerking

-3 el fijne suiker


Hoe maak je het?

Cutter de koekjes fijn en voeg boter bij, laat kort draaien in de keukenrobot. Neem een siliconen cupcake vorm (voor 12 cakejes) en verdeel in elk vormpje een goeie eetlepel van de koekjes. Verdeel egaal uit en druk aan. Bal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en mix tot een luchtig en glad beslag. Zet je cupcakevorm in een diepe ovenplaat. Giet dan water rond de vorm. Giet vervolgens het chesecakemengsel in elk vormpje. Je mag de vorm tot aan de rand vullen. Bak dan 20 minuten op 150 graden. Haal uit de oven. En laat minimum een nacht opstijven in de koelkast. Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi met fijne suiker en carameliseer de bovenkant met een bunzenbrander. Serveer onmiddellijk.


Xoxo Shana

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page