top of page

Crunchy avocado sushi

Bijgewerkt op: 5 jan. 2021


Een sushiroll met een lekkere crunch is zeker één van mijn favoriete. Je kan crunch maken door de rol te frituren, gefrituurde garnalen te gebruiken of zoals deze keer door het gebruik van bickyajuin. Voor minder dan 15 euro zet je dit zelf voor 2 personen op tafel. De volgende keren dat je het opnieuw maakt kost het je zelfs minder omdat je de basisingrediënten al in huis hebt (en deze zijn zeker niet op na 2 keer gebruiken!). Een heel verschil dus met afhaal. Daarom maak ik het dus geregeld zelf.


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-5 norivellen

-250 gram sushirijst

-350 ml water

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel zout

-1 eetlepel suiker

-1 avocado

-bickyajuin

-sojasaus, wasabi


Hoe maak je het?

Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm na de 15 minuten de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen. Wanneer de rijst is afgekoeld kan je de rollen gaan maken.

Snijdt de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal met behulp van een lepel uit de schil en snijdt in plakjes.

Neem nu een norivel, leg dit met de ruwe zijde naar boven op het bamboematje. Bedek voor 2/3de met een dun laagjes rijst. Leg er vervolgens een strook avocado op (op 2 cm van de onderste zijde). Bestrooi met een rijkelijke hoeveelheid bickyajuin. Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.

Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.

Snijdt nu de rollen in 8, gebruik hiervoor een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Herhaal voor de andere 4 vellen. Serveer met sojasaus en wasabi. Smakelijk!

xoxo Shana

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page