top of page

Crumble van bosbes met kokosroom

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2022

Van tijd tot tijd kan een lekkere crumble echt eens smaken. Het is eens iets anders dan het standaard ontbijt. Maar het ik ook zeker en vast gezond! Ideaal wanneer het int weekend eens wat langer mag duren!

Wat heb je nodig voor 2 personen? -250 gram bosbessen -60 gram havermoutvlokken -20 gram speltbloem -2 eetlepels pecannoten -20 gram kokosolie -2 eetlepels ahornsiroop -1 blik kokosmelk -ahornsiroop naar smaak Hoe maak je het? Belangrijk is om een dagje voordien er aan te denken om je blik kokosmelk in de ijskast te plaatsen! Zo krijg je 2 lagen in het blik namelijk de kokosroom en het water. We hebben de dikke kokosroom nodig voor dit recept. Doe de bosbessen in een ovenschaal. Meng in een andere schaal de havermout, stukjes pecannoten, speltbloem, ahornsiroop en gesmolten kokosolie onder elkaar. Je kan dit mengsel eventueel nog kruiden met kaneel en wat zout. Verdeel de crumble over de bosbessen en plaats de schaal 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Maak ondertussen de kokosroom. Schep daarvoor de dikke stevige laag uit het blik kokosmelk. Doe dit in een kom en meng er wat ahornsiroop onder naar smaak. Met het water kan je eventueel nog een smoothie maken. Haal de crumble uit de oven en serveer met de kokosroom, enjoy! Xoxo Shana

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page