top of page

Crumble cake met kersen


Al het zomerfruit, ik ben er gek op. Net zoals op deze kersen. Daarom moest ik ook dit jaar toch weer eens bakken met kersen. Ik koos voor een combinatie van een crumble en een cake. Super lekker met een bolletje ijs of wat yoghurt.


Wat heb je nodig voor 4 porties?

-150 gram kersen

-halve eetlepel kristalsuiker(voor over de kersen)

-40 gram ongezouten boter

-40gram kristalsuiker

-1 ei

-50 gram zelfrijzende bloem

-halve theelepel bakpoeder

-40 ml melk

-40 gram ricotta

CRUMBLE

-35 gram walnoten

-20 gram gewone bloem

-20 gram suiker

-15 gram ongezouten boter

-Eventueel serveren met ijs of yoghurt.


Hoe maak je het?

Begin met de crumble. Hak de walnoten grof. Meng ze met de gesmolten boter, suiker en bloem. Meng goed zodat je een kruimelig deeg krijgt. Zet even in de ijskast tot de rest klaar is.

Ontpit de kersen. Ik doe dit door de kers op een glazen flesje te zetten en met een sushistokje of rietje de pit eruit de duwen. Deze valt dan in het flesje. Bestrooi de kersen met een halve eetlepel kristalsuiker.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter. Roer de suiker door de boter. Breek het ei erbij en meng goed. Voeg dan de bloem, bakpoeder en melk toe.

Kies nu in welke schaal je het gaat serveren. Doe je alles in 1 grote schaal, in 2 kleinere zoals ik deed of krijgt iedere persoon 1 potje?

Verdeel het cakedeeg over de kommetjes. Brokkel er de ricotta over en verdeel er vervolgens de kersen over. Werk af met de crumble.

Bak zo'n 25 minuten in de oven.


xoxo Shana


129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page