top of page

Clafoutis met gele pruimen

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Als het over desserten gaat dan is voor mij alles met fruit favoriet. Zo wou ik oorspronkelijk een clafoutis met nectarine maken maar aangezien ik geen nectarines vond in de supermarkt koos ik voor gele pruimen. En lekker en geslaagd experimentje! Ga jij nog bakken vandaag?

Wat heb je nodig? -4 gele pruimen -80 g gesmolten boter -100 g kristalsuiker -4 eieren -200 gram bloem -100 ml melk -3 eetlepels Triple sec -een paar geschaafde amandelen -1 zakje vanillesuiker Verwarm de oven voor op 170°. Spoel de pruimen af en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Klop in een kom de eieren en suiker los. Voeg de gezeefde bloem, de melk, de gesmolten boter en de triple sec toe. Spatel goed onder elkaar. Beboter je vorm lichtjes. Bestrooi met wat bloem en klop het overtollige bloem uit de vorm. Giet de helft van het deeg in je bakvorm. Bedek met een laag plakjes gele pruim. Giet de rest van het deeg in de vorm en bedek opnieuw met plakjes pruim zonder ze naar beneden te drukken. Bestrooi met vanillesuiker en geschaafde amandelen. Bak 45 tot 50 minuten op 170° tot de bovenkant van je clafoutis goudbruin is. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen alvorens te proeven... jammie. Xoxo Shana

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page