top of page

Cinnamon Swirls


Kaneelrolletjes, iets waar ik me al lang aan wou wagen. De combinatie van het deeg met de lekkere vulling van kaneel en kandijsuiker maakt dit echt een perfect dessertje. Ik werkte de rolletjes nog af met glazuur, hmm. Hebben jullie je er al eens aan gewaagd?


Wat heb je nodig?

-300 gram bloem

-1 ei

-125 ml melk

-40 gram kristalsuiker

-1 zakje vanillesuiker

-7 gram gedroogde gist

-80 gram boter

-snuifje zout

-100 gram donker bruine suiker

-1 eetlepel kaneel


Hoe maak je het?

Doe de gist bij de warme melk (niet te heet!) en roer goed. Smelt 40 gram boter en mix dit met de kristalsuiker, snuifje zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Schenk er vervolgens de melk met de gist bij en mix nog eens kort. Zeef de bloem en voeg bij in de kom, kneed nu verder met je handen tot je een mooi en soepel deeg krijgt. Neem een nieuwe kom en bestuif met bloem. Maak een bolletje van het deeg en leg in de kom, dek af met een vochtige keukenhanddoek. Zet op een warme plaats en alat 45 min rijzen, het deeg moet verdubbelen.

Bestuid vervolgens het werkblad met bloem en rol het deeg uit in een rechthoek. Smelt 40 gram boter, meng hier de donker bruine suiker en kaneel onder. Besmeer het deeg met dit mengsel. Rol het deeg op vanuit de langste zijde en druk de rand dicht. Snijdt het deeg in 8 gelijke stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek met een vochtige keukenhanddoek en laat nog eens 30 minuten rijzen.

Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes voor 15-20 minuten. Haal uit de oven en besmeer eventueel met een lekkere glazuur. Deze maakte ik door poedersuiker met melk te mengen. Enjoy!


xoxo Shana

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page