Cupcakes zijn altijd lekker. En zeker als je deze combinatie van chocolade met dulce de leche hebt geproefd. Binnenin het cakeje zit er nog een lekkere verrassing wat zeker voor een extra 'hmmmmm' zal zorgen.
Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?
-1 blikje gecondeseerde melk met suiker caramel 397 gram OF 1 blikje gecondenseerde melk waar je zelf dulce de leche van maakt
-1 ei
-180 ml melk
-60 ml zonnebloemolie
-150 gram zusto suikervervanger
-140 gram bloem
-50 gram cacaopoeder
-zakje bakpoeder (7 gram)
TOPPING
-250 gram ongezouten roomboter(kamertemperatuur)
-100 gram poedersuiker
-1 banaan
-chocoladerasp
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven een kom. Meng er de zusto door met een garde. Mix in een andere kom het ei, de melk, zonnebloemolie en 1 eetlepel dulce de leche. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix tot een glad beslag. Verdeel dit beslag in 12 cupcakevormpjes. Bak ze in 20-30 minuten gaar in de oven, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Steek met een appelboor een kuiltje in het midden van je cupcake. Vul dit vervolgens op met wat dulce de leche. Maak nu de botercrème. Mix de boter met de dulce de leche en het poedersuiker tot een luchtige massa. Doe dit nu in een spuitzak en decoreer hier je cupcakes mee. Werk af met een plakje banaan en wat chocoladerasp. Enjoy!
xoxo Shana
Deze zien er super lekker uit! Ga ze zeker eens proberen maar hoeveel dulce de leche moet er in het beslag voor de cupcakes?