
Voor dit receptje ging ik aan de slag met de lekkere rabarberrécolte van materne. Ik maakte een cheesecake in een glaasje. Hmm dit is echt een topper. De combinatie van rabarber, aardbei en cheesecake is echt zo zomers! Ben jij er ook gek op? Dan is dit een receptje voor jou!
Wat heb je nodig voor 6-8 porties?
-250 gram slagroom
-200 gram roomkaas
-3 eetlepels ahornsiroop
-16tal boudoir koekjes
-130 gram aardbeien
-200 gram rabarber récolte van materne
Hoe maak je het?
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe dit samen met de rabarber récolte en een scheutje water in een steelpannetje. Zet op het vuur en laat 5 tot 10 minuten stoven tot de aardbeien plat geworden zijn. Zet er dan de staafmixer in en mix tot een glad geheel, laat afkoelen.
Verkruimel de koekjes en verdeel de helft over de glaasjes. Mix de slagroom stijf met een elektrische mixer. Voeg er de roomkaas en ahornsiroop aan toe en meng goed onder elkaar. Doe nu bovenop de koekjes een laag van het rabarbermengsel gevolgd door een laag van het kaasmengsel. Herhaal de 3 lagen nog eens en werk af met een aardbei. Enjoy!
xoxo Shana
Comentarios