Al een tijdje wou ik een dessert maken met het vlaaifruit van hak. Ik had hier namelijk al veel goed van gehoord. Daarom ging ik aan de slag met een recept voor cheesecake in een glaasje. Eentje waar geen gelatine voor nodig is en die je dus direct kan op snoepen. Voor de bodem gebruikte in de cranberry and chocolate cookies van biotoday. Het werd een snel maar super lekker dessert!
Wat heb je nodig voor 6 personen?
-6 koekjes (ik gebruikte de cranberry and chocolate cookies van biotoday)
-250 gram slagroom
-200 gram naturel roomkaas
-2 eetlepels ahornsiroop
-1 blik hak vlaaifruit kersen
Hoe maak je het?
Vermaal de koekjes tot kruimels. Neem zes glaasjes en doe in elk glas een goede eetlepel kruimels. Mix de slagroom stijf. Voeg er de roomkaas en ahornsiroop bij en meng goed onder elkaar. Verdeel in elk glaasje een laagje roomkaasmengsel. Volg met een laag kersen, nog een laag roomkaasmengsel en als laatste nog wat kersen en de rest van de koekjes. Zet in de ijskast of eet direct op, smakelijk!
xoxo Shana
Comments