Eén van mijn favoriete baksels is sowieso een carrot cake. Deze carrot cake truffels stonden dan ook al lang op mijn 'to make' lijstje. Het is helemaal niet moeilijk maar oh zo lekker!
Wat heb je nodig? -2 eieren -140 ml zonnebloemolie -1 tl vanille-extract -120 gram kristalsuiker -150 gram bloem -1 tl bakpoeder -1/2 tl baking soda -snufje zout -1 tl kaneel -snufje nootmuskaat -snufje gemberpoeder -180 gram wortel geraspt -30 gram walnoten fijngehakt -200 gram roomkaas -250 gram witte chocolade -oranje chocolade -harde worteltjes Hoe maak je het? Meng de eieren, zonnebloemolie en vanille-extract in een kom en klop door elkaar. Voeg de suiker toe en roer door het mengsel. Voeg nu de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kruiden toe en spatel door het beslag. Voeg vervolgens de geraspte wortel en fijngehakte walnoten toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid gelijkmatig uit. Bak de cake in 10-15 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C hetelucht. Laat afkoelen voordat je de cake verkruimelt. Meng de cakekruimels met de roomkaas tot een stevig geheel. Draai hier balletjes van en zet weg in de koelkast. Smelt de witte chocolade au bain marie en dip de koude balletjes in de chocolade. Decoreer met gesmolten oranje chocolade en suiker worteltjes. Xoxo Shana
Comentários