top of page

Caramel zeezout taartjes

De komende maanden mag ik me ambassadeur noemen van La Baleine Ik ging daarom ook aan de slag met hun producten en daaruit kwam dit lekkers. Maar eerst even wat meer over La Baleine: Het is een 100% zee zout, laag in sodium en het ontstaat vanuit een natuurlijk kristallisatieproces door de invloed van de zon, wind en zee. Het wordt gemaakt in Frankrijk. La Baleine wordt in meer dan 40 landen in Europa, Afrika, Azië en Amerika verkocht. En het breidt nog steeds uit. Er zijn verschillende producten binnen het gamma: fijn zout, grof zout, Fleur de Sel, Baleine Essentiel, Guérande zout, gearomatiseerd zout en Bicarbonaat. Ik koos in deze bereiding voor de Fleur de Sel. Dit zout gebruik je het best aan het einde van het koken om de smaak van gerechten te versterken, op tafel om wat knapperigheid toe te voegen of gewoon op rauwe groente om de smaak op te halen. Het was dan ook het perfecte zout om mijn taartjes mee af te werken. Deze taartjes met een krokante bodem van zanddeeg zijn echt het perfecte vieruurtje. Ik vulde ze met gezouten caramel en pure chocolade. Daarvoor gebruikte ik dus de Fleur de Sel van La Baleine, die gedurende 4 weken in de zomer met de hand geoogst wordt in Zuid-Frankrijk. Het is echt de finishing touch die het hele recept naar een hoger niveau tilt. Want zeg nu zelf: zeezout en chocolade zijn de perfecte combinatie! Ga jij het ook proberen?


Wat heb je nodig voor 8 taartjes? BODEM -80 gram fijne kristalsuiker -160 gram ongezouten roomboter -225 gram bloem -2 eetlepels cacaopoeder -1 klein ei VULLING -1 blikje kant en klare caramel van nestle -150 gram pure chocolade -fleur de sel van La Baleine Hoe maak je het? Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenrobot en kneed met de deeghaak tot een stevig deeg. Verpak de bol deeg in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. En steek er 8 rondjes uit die een beetje groter zijn dan je bakvormpjes. Leg ze in de vorm en duw overtollig deeg er af met je handpalm. Bak 20 min op 180 graden met een blindbak vulling. Haal dan de vulling er uit en bak nog 10 min verder. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie. Vul de taartbodems met een goede laag caramel, bestrooi met een snufje fleur de sel. Verdeel er dan de chocolade over en werk af met nog wat extra fleur de sel. Laat afkoelen in de koelkast en eet smakelijk!

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page