Er gaat niets boven een zalige quatre-quarts, toch? en al helemaal niet als je er ook nog eens lekkere pepernoten aan toe voegt. Dit baksel is het perfecte dessertje naar aanleiding van de Sint of achteraf als je met een overschot pepernoten zit!
Wat heb je nodig?
-250 gram boter
-250 gram kristalsuiker
-zakje vanillesuiker
-4 eieren
-250 gram zelfrijzende bloem
-2 tl speculaaskruiden + 1tl kaneel
-150 gram pepernoten
Hoe maak je het?
Smelt de boter en klop samen met de (vanille)suiker luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop tot ze volledig zijn opgenomen. Zeef de bloem en de kruiden boven de kom en spatel voorzichtig onder elkaar. Hak de pepernoten grof en voeg 2/3 de toe aan het deeg. Meng onder elkaar. Vet de cakevorm in met boter en bebloem. Doe het cakebeslag in de vorm en bestrooi met de rest van de pepernoten. Zet de cake in de voorverwarmde oven van 175 Grad . Hoe lang hij erin moet staan, hangt af van oven tot oven. Prik na 45 minuten met een satéstok in het midden van de cake. Als het er schoon weer uitkomt, is de cake klaar.
Xoxo Shana
Comments