top of page

Buddha bowl met zoete aardappel, mango en falafel


Deze buddha bowl met zoete aardappel, mango en falafel is een lekker vegetarisch hoofdgerecht. Het is rijk aan groenten, goede vetten en super veel lekkere texturen en smaken. Een bowl die gelijk een lach op mijn gezicht tovert! Bij jou ook?


Wat heb je nodig voor 2 personen?

-150 gram couscous

-1 bouillonblokje

-1 kleine zoete aardappel

-eetlepel bloem

-eetlepel zonnebloemolie

-peper, zout

-6 tot 8 kant en klare falafelballetjes

-1 avocado

-halve mango

-3 lente-uitjes

-halve komkommer

-16tal kerstomaatjes

-afwerking: sausje naar keuze (ik gebruikte wasabimayonaise) en sesamzaad


Hoe maak je het?

Verarm de oven voor op 230 graden.

Snijd de zoete aardappel in blokjes. bestrooi met bloem en verdeel met je handen rond de blokjes. Kruid met peper en zout. Verspreid op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olie. Zet 20 minuten in de oven. doe de couscous in een kom en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met kokend water en laat 10 minuten wellen. Bereid de groenten voor. Snijd de tomaatjes in 4, de mango, avocado en komkommer in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous vervolgens los. Verdeel dit over 2 kommen. Werk af met de groenten, de zoete aardappel en de falafel. Werk af met een sausje naar keuze en wat sesamzaad. Smakelijk!


xoxo Shana

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page