The best of both worlds dat krijg je op je bord met deze brownie swirl cake. Het is een combinatie van een klassiek brownierecept met een cheesecakebeslag. Beide lagen swirl je als het waren door elkaar en zo krijg je dit heerlijk tussendoortje.
Wat heb je nodig voor een 12tal brownies?
BROWNIEBESLAG
-125 gram ongezouten roomboter
-25 gram cacaopoeder
-175 gram suiker
-2 eieren
-1 zakje vanillesuiker
-100 gram bloem
-snufje zout
CHEESECAKEBESLAG
-200 gram roomkaas
-50 gram suiker
-1 ei
-theelepel citroensap
-1 zakje vanillesuiker
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownievorm met bakpapier. Maak het browniebeslag. Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker luchtig. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en mix verder. Zeef er de bloem en het cacaopoeder bij en meng goed. Voeg als laatste het snuifje zout toe en meng nog een keer. Zet even aan de kant. Maak nu het cheesecakebeslag. Mix hiervoor alle ingrediënten onder elkaar. Verdeel de helft van je browniebeslag in de vorm. Verdeel er vervolgens de helft van het cheesecakebeslag over. Swirl deze twee lagen door elkaar. Dat kan je met een satéprikker doen. Doe er vervolgens de rest van het browniebeslag over en daarna de rest van het cheesecakebeslag en swirl nog eens. Bak dit voor 30 tot 40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de brownie gaar is. Laat afkoelen en serveer.
xoxo Shana
Comments