top of page

Bresilienne rijsttaart

Wauw, deze taart is echt de beste die ik in maanden zelf gemaakt heb! Een hele tijd terug proefde ik de combinatie rijst/Bresilienne voor het eerst. Dat moest ik zelf ook eens proberen! Ik ging aan de slag en het draaide zo goed uit. Ga jij het ook eens proberen?

Wat heb je nodig? -1 vel bladerdeeg -1 liter volle melk -140 gram dessertrijst -1 vanillestokje -45 gram puddingpoeder -180 gram suiker -2 eieren -boter + bloem -250 ML slagroom -2 eetlepels kristalsuiker -1 zakje klopfix -breselienne nootjes Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit en leg ik de taartvorm. Leg er een bakpapier bovenop en dan je blindbakvulling. Bak 15 minuten. Haal uit de oven, verwijder de bakparels of bonen en het vel bakpapier en zet de taart nog eens in de oven gedurende 5 à 10 minuten zodat de bodem goed gebakken is. Breng de rijst aan de kook in 800 ml melk. Snijd de vanillestok overlangs in de helft, schraap er de zaadjes uit en doe deze samen met de vanillepeul bij de melk en de rijst. Wanneer de melk kookt, draai je het vuur lager. Roer voortdurend in de pot met een houten lepel en in een 8-vorm. Ga steeds over de bodem zodat de rijstpap niet aan de bodem kleeft. Los het puddingpoeder op in de rest van de melk. Als de rijst gaar is en ongeveer 3/4 van de melk is opgenomen voeg je de suiker bij de rijstpap en roer tot de suiker opgelost is. Roer er eveneens het opgeloste puddingpoeder bij en meng goed. Zet de pot met de rijstpap op een laag vuurtje tot hij goed gebonden is. Splits de eieren en roer de dooiers door de rijstpap. Klop het eiwit op tot sneeuw en spatel voorzichtig onder de rijstpap. Vul de taartvorm met rijstpap en bak de taart gaar in de oven gedurende 20 à 25 minuten. Let erop dat de rijsttaart stevig, maar toch nog smeuïg is. Laat afkoelen. Klop dan de slagroom met de klopfix en 2 eetlepels suiker stijf. Verdeel dit bovenop de rijsttaart en werk af met de Bresilienne nootjes. Enjoy! Xoxo Shana

598 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page