top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Bosbessencupcakes


In deze moeilijke tijden kwam Albert Heijn België met een leuke actie op de proppen. Ze lanceerde de campagne 'bakken voor'. Een campagne om aan je geliefden te laten zien dat je aan hun denkt. Bak dus eens iets lekkers voor iemand en ga dit aan de deur bezorgen. Op hun website kan je ook een deurhanger afdrukken en deze inkleuren. Zelf maakte ik deze bosbessencupcakes met een vulling van bosbessenconfituur en een botercrème met bosbessensmaak. Wie verdient er van jou iets lekkers?


Wat heb je nodig?

CUPCAKES

-200 gram boter

-140 gram kristalsuiker

-1 zakje vanillesuiker

-4 eieren

-200 gram zelfrijzende bloem

-150 gram bosbessen

AFWERKING

-150 gram ongezouten boter

-150 gram poedersuiker

-1 eetlepel bosbessenconfituur voor de botercreme

-extra bosbessenconfituurvoor de vulling

-afwerking: extra bosbessen


Hoe maak je het?

Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een gladde massa. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix tot ze goed opgenomen zijn. Zeef de zelfrijzende bloem en roer onder het beslag. Meng er als laatste de bosbessen onder. Verdeel nu het beslag in 12 vormpjes en bak 25 minuten op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak een gat in het midden van de cupcake, gebruik hiervoor een appelboor en snijdt een stukje uit. Vul dit gat met wat bosbessenconfituur. Maak vervolgens de botercrème. Klopt de boter tot lichte smeuïge massa. Blijf mixen en voeg stilaan de poedersuiker toe. Voeg als laatste een eetlepel bosbessenconfituur toe. Doe dit mengsel nu in een spuitzak en versier de cupcakes. Werk af met een bosbes.


xoxo Shana

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page