top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Bosbessencake


Wanneer het al eens meer mag zijn ga ik altijd voor een klassieke vier/vierde cake. Een simpel basisrecept en altijd heel lekker! Deze keer maakte ik een variant door een bokaal bosbessen compote toe te voegen. Dit gaf toch echt een leuke twist aan een klassieker. Wat is jullie lievelings cakerecept?


Wat heb je nodig?

-250 gram boter

-250 gram suiker

-250 gram zelfrijzende bloem

-5 eieren

-zakje vanillesuiker

-1 bokaal bosbessen compote Helathy People

-handje bosbessen

-beetje boter en bloem voor het invetten van de cakevorm


Hoe maak je het?


Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een egaal mengsel. Smelt de boter en voeg bij de rest. Zeef de bloem en spatel voorzichtig onder het beslag. Strijk de cakevorm in met gesmolten boter en bestuif met bloem. Doe de helft van het mengsel in de cakevorm. Verdeel er de compote en de bosbessen over en werk af met de rest van het deeg. Zet voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Controleer met een satéprikker of de cake niet meer lopend is. Blijft er nog deeg aankleven? Zet de cake dan nog wat langer in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Smakelijk!


xoxo Shana

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page