top of page

Bosbessen galette

Één van mijn lievelings fruit is ongetwijfeld de kleine bosbes. Elke week als ik boodschappen doe leg ik weer een pakje bosbessen in mijn kar. Ik kan er niet aan weerstaan. Het verbaast je dan waarschijnlijk niet dat ik deze bosbessen galette ongelofelijk lekker vond.



Wat heb je nodig?

-200 gram bloem

-120 gram ongezouten roomboter

-40 gram kristalsuiker + extra afwerking korst

-30 ML ijskoud water

-3 eetlepels bosbessenconfituur

-bosbessen

-1 eigeel

-amandelschilfers


Hoe maak je het?


Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het ijswater toe tot je een mooie bol kan maken van het deeg. Doe het deeg in plasticfolie en leg een half uurtje in de ijskast. Haal de bosbessen uit de diepvries en laat in een vergiet ontdooien/uitlekken zodat het overtollige vocht weg is.


Verwarm de oven voor op 220 graden.


Neem een vel bakpapier en leg hier de bol deeg op. Bebloem je deegroller. Rol het deeg uit op het bakpapier. Rol uit tot een mooie ronde, dit moet niet perfect rond zijn.


Besmeer het deeg met de confituur. Laat 3 cm van de rand vrij. Beleg het deeg met de bosbessen (diepvries en gewone). Vouw de rand naar binnen. Besmeer de rand met losgeklopt eigeel met een scheutje water. Bestrooi met amandelschilfers en wat kristalsuiker. Zet in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. Haal uit de oven en eet direct warm op of laat afkoelen. Tip: lekker met wat vanilleijs of met wat griekse yoghurt!


xoxo Shana

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page