top of page

Blini's met geitenkaas, appel en walnoten

Blini's zijn ongetwijfeld één van de leukste hapjes. Je kan ze perfect vooraf al bakken en net voor je gasten komen beleggen. Simpel, lekker en altijd een succes!

Wat heb je nodig voor een 30tal blini's? -200ml melk -3 gram droge gist -100 gram bloem -1 ei -boter -smeerbare geitenkaas -1 appel -walnoten -honing Hoe maak je het? Maak de melk lauwwarm in een steelpannetje. Roer er de gist door. Meng in een mengkom de bloem met een snuifje zout en wat peper. Voeg stilletjes de melk toe en roer met een garde tot een egaal beslag. Klop vervolgens de eidooier door het beslag en houd het eiwit apart. Dek de kom af met een propere vaatdoek en laat een half uur rusten. Klop het eiwit stijf. Spatel dit door het beslag. Verwarm ondertussen wat boter in een pan. Schep kleine hoopjes deeg in de pan. Bak de blini's aan beide kanten goud bruin en leg op een bord. Besmeer de afgekoelde blini's met de geitenkaas. Beleg met stukjes appel en walnoot en werk af met een drizzeltje honing. Xoxo Shana

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page