top of page

Blini's met avocado en garnalen

Eén van mijn favoriete hapjes zijn ongetwijfeld blini's. Je kan er enorm mee variëren. Deze keer koos ik ervoor om ze te beleggen met avocado en garnalen. Echt heerlijk! Misschien een ideetje voor met oudjaar?


Wat heb je nodig voor 25 blini's? -200 ml melk -3 gram droge gist -100 gram bloem -1 ei -boter -1 avocado -sap halve limoen -peper, zout en lookpoeder -bakje garnaaltjes -dille Hoe maak je het? Maak de melk lauwwarm in een steelpannetje. Roer er de gist door. Meng in een mengkom de bloem met een snuifje zout en wat peper. Voeg stilletjes de melk toe en roer met een garde tot een egaal beslag. Klop vervolgens de eidooier door het beslag en houd het eiwit apart. Dek de kom af met een propere vaatdoek en laat een half uur rusten. Klop het eiwit stijf. Spatel dit door het beslag. Verwarm ondertussen wat boter in een pan. Schep kleine hoopjes deeg in de pan. Bak de blini's aan beide kanten goud bruin en leg op een bord. Maak ondertussen de avocadocrème. Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een maatbeker samen met peper, zout, lookpoeder een het sap van een halve limoen. Mix met de staafmixer tot een gladde massa. Kruid nog bij indien nodig. Beleg de blini's met wat avocadocrème, wat garnaaltjes en een takje dille. Smakelijk! Xoxo Shana

202 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Gemaakt op twee kerstdag ooo wat waren ze lekker voor herhaling vatbaar 😊

Like
Shana Vanhoof
Shana Vanhoof
Dec 27, 2021
Replying to

Wat fijn om te horen! Hopelijk heb je genoten 😘

Like
bottom of page