Onlangs mocht ik een leuke online kookworkshop met Jeroen de Pauw volgen. Eén van de gerechtjes die we maakten waren deze bladerdeegwafeltjes met gerookte zalm, zure room en haringeitjes. Echt een top combo! Aangezien ik het recept nergens online kon vinden(en dus geen link kon delen) wou ik dit voor jullie toch even neerschrijven op mijn blog.
Wat heb je nodig voor 16 wafeltjes?
-2 rollen bladerdeeg
-beetje bloem
-plantje bieslook en peterselie
-200 gram gerookte zalm
-2 lente-uitjes
-potje zure room
-1 limoen
-1 potje haringeitjes
-peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de bieslook en de peterselie heel fijn tot je ongeveer 2 handen vol gesnipperde kruiden hebt. Rol beiden vellen bladerdeeg open en bestrooi met de verse kruiden, peper en zout. Vouw het bladerdeeg dicht tot een vierkantje. Neem een deegroller en rol het deeg uit. Gebruik wat bloem om je werkblad en deegroller te bestuiven. Voeg het deeg meermaals terug dicht en rol uit. Verdeel elk bolletje deeg vervolgens in 8 zodat je 16 stukjes deeg hebt. Stop het deeg tussen het wafelijzer tot het mooi goud bruin gebakken is. Maak vervolgens een tartaat van de gerookte zalm. Snijd het heel fijn. Neem de lente uitjes en snipper heel fijn. Houd wat van het groen over om de hapjes mee af te werken. Doe de gerookte zalm in een kom en meng met een 2tal eetlepels zure room, lente-ui, de limoenzeste, peper en zout.Wanneer de wafeltjes klaar zijn beleg je ze met wat van de gerookte zalm, een toefje zure room, haringeitjes en werk af met een stukje lente-ui. Enjoy!
xoxo Shana
תגובות