Soms zijn ze direct op maar soms liggen ze hier ook met hopen helemaal rijp tegelijk. Ik heb het over bananen, herkenbaar? Dan heb ik een lekker receptje voor een bananencake voor jullie. Je kan er direct 4 bananen in verwerken, ideaal dus! Wat heb je nodig? -240 gram malse boter -240 gram bloem -140 gram amandelpoeder -240 gram kristalsuiker -4 eieren -4 rijpe bananen (+ 1 extra banaan voor de afwerking) -4 koffielepels bakpoeder -bloemsuiker Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de bloem en het amandelpoeder samen in een kom. Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klik de deeghaak vast en laat het toestel draaien. Breek dan de eieren en voeg ze toe. Schil de bananen en plet ze met een vork. Voeg ze ook bij het ei-suikermengsel. Laat de machine draaien. Voeg nu lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder toe. Meng alles tot een egaal beslag. Voeg dan het bakpoeder toe om het deeg wat luchtiger te maken. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Giet het beslag in het bakblik. Bak de bananencake een dik halfuur in de hete oven van 175 °C. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Haal hem uit de vorm. Bestrooi met bloemsuiker en werk af met plakjes banaan. Xoxo Shana
top of page
bottom of page
Commentaires